תוצאות ראשוניות של מחקר שנעשה בבית החולים לניאדו בנתניה הראו שנטילת קנאביס על ידי חולי דמנציה משפרת אצלם משמעותית הפרעות התנהגות. את המחקר מבצעת ד"ר ורד חרמוש, מנהלת האגף הגריאטרי ב"לניאדו".
עוד בעניין דומה
בית החולים מסר את הפרטים הבאים: הפרעות התנהגות הם חלק בלתי נפרד מביטויי דמנציה. ההפרעות מייצרות עומס בלתי נסבל על החולים ובמקביל גם על משפחותיהם. רופאים גריאטריים נתקלים מדי יום במטופלים שנעשו אלימים פיזית ומילולית כלפי בני המשפחה, במטופלים שיוצאים לשוטטות ארוכה ותמוהה, כאלה שיורקים ודיבורם רפיטטיבי, ואלה רק חלק מביטויי הדמנציה.
ד"ר חרמוש בחנה את השפעת נטילת קנאביס רפואי במשך כשנה ומחצה על הפרעות התנהגות בקרב 64 מטופלים דמנטיים, גברים ונשים, בגיל ממוצע 80.
תוצאות המחקר, מסרה, היו חד משמעיות: ניכרה השפעה חיובית דרמטית. בממוצע, אצל כלל המטופלים בקנאביס נראה שיפור בשלוש הפרעות התנהגות שונות. בנוסף, כ-72% מהם שקיבלו קנאביס עמדו ביעד של שיפור דרמטי בהפרעת התנהגות אחת לפחות. לא אובחנו תופעות לוואי יוצאות דופן עקב נטילת הקנאביס. ממצאי המחקר הוצגו באחרונה בכנס IACM בברלין. עם זאת, מדובר בממצאים ראשוניים ויש צורך להמשיך במחקר נוסף בנושא.
המחקר בוצע בשיתוף עם חברת תיקון עולם שסיפקה את זן הקנאביס אבידקל העשיר ב-CBD ומכיל מינון נמוך מאוד של החומר הפסיכואקטיבי THC.
ד"ר חרמוש סיפרה: "התוצאות הפתיעו אותי. השערת המחקר היתה כי אכן תהיה השפעה חיובית על המטופלים, אך לא ציפיתי לתוצאות כה מובהקות וברורות. אני פוגשת מדי יום מטופלים ובני משפחה שלהם שסובלים סבל רב בעקבות הפרעות התנהגות. אני מאמינה כי ממצאי המחקר יקדמו פתרון לסבל הזה".